Институт по предприемачество

Участие в международна конференция

понеделник, 05 октомври 2020 14:16

Доц. д-р Костадин Коларов и гл. ас. д-р Силвия Георгиева участваха по покана на организатора в международната конференция  „Териториално и междуорганизационно сътрудничество 2020“ (Territorial and Inter-Organizational Cooperation‘ 2020), която се проведе на 23-24 септември 2020 г. в  Брена, Полша. Изследователите от Института по предприемачество присъстваха на място, въпреки рисковете, свързани с разпространението на Ковид-19. Във форума също така участваха (част от тях онлайн) учени от редица страни, сред които от Бразилия, Германия, Гърция, Дания, Испания, Молдова, Португалия, Румъния, Русия, Северна Македония, Словакия, Финландия, и Чехия. Организатор на конференцията е Изследователският институт по териториално и междуорганизационно сътрудничество при най-голямото, извън Варшава частно полско висше училище –  Ви Ес Би Академия, гр. Домброва Гурнича, в което се обучават над 12 000 студени от 40 държави от целия свят.

Доц. Коларов беше модератор, а гл. ас. Георгиева – панелист в дебата на кръгла маса „Междуорганизационно сътрудничество – иновативни форми и ползите от тях“.

Представени бяха резултати от фундаменталното научно изследване на тема „Детерминанти и модели на конкурентно представяне на малките и средните предприятия в интернационална бизнес среда“, финансирано по договор с ФНИ № ДН05/15 от 15.12.2016 г.

В рамките на пребиването си в Полша доц. Коларов и гл.ас. Георгиева  проведоха разговори с директорите на отделите за научно развитие и международни отношения на Ви Ес Би университет, както и с водещи учени в областта на трансграничното сътрудничество, на които се обсъдиха идеи  за бъдещи съвместни изследователски и образователни проекти, включително в областта на трансграничното предприемачество и развитието на МСП.  С проф. Себастиан Кот – редактор на Polish Journal of Management Studies, индексирано в Scopus и  Web of Science, се обсъдиха възможности за бъдещи публикации на изследователите/преподавателите от Института по предприемачество на УНСС.

Галерия снимки от Участие в международна конференция ...